Vad är dynamisk remarketing och är det något...
Dynamisk Remarketing innebär att varje besökare får en unik annons efter innehållet den...
Vad borde du som e-handlare tänka på när det kommer till SEO? Hur håller man måttet i en i en konkurrensutsatt marknad? Få svar från två av Sveriges främsta SEO-experter.
SEO är en metod för att förtydliga för sökmotorerna vad din webbplats handlar om i syfte att få högre positioner i sökresultat och därmed mer trafik. En väl utformad och optimerad webbplats med högkvalitativt innehåll kommer sannolikt att få bättre placeringar, vilket ökar din e-handels synlighet och leder till ökade möjligheter till försäljning.
Vi har pratat med två experter på ämnet om vad du som e-handlare bör tänka på när det kommer till SEO; Daniel Larsson, som i sin roll som Head of SEO på MEDS hjälpt företaget att öka sin organiska synlighet med nästan 100% sedan årsskiftet och vår egna Alexander Öqvist som bland annat sitter med i juryn till både European och Global Search Awards.
Frågor som besvaras:
–När man driver en e-handel och speciellt i en konkurrensutsatt marknad så är SEO en väldigt central del i ens marknadsföring, säger Alexander Öqvist. Det är inget man bara kan skippa och hoppas på att konkurrenterna inte jobbar med det.
Enligt Daniel Larsson, Google är ditt viktigaste skyltfönster som e-handlare i Sverige.
–Genom att synas högt i sökresultaten på relevanta sökord kommer du få fler kunder och därmed en ökad omsättning.
Något både Alexander och Daniel är överens om är att om SEO är en väldigt lönsam form av marknadsföring.
–Gör du ett bra SEO-jobb kommer det ge dig trafik och intäkter i flera år framöver, till skillnad från en kampanj som slutar prestera så fort den går ner, säger Daniel.
–Man ska också komma ihåg att vi jämför och researchar mycket idag när vi ska handla på nätet och om man inte är synlig organiskt då så kommer man med stor sannolikhet inte att växa eller driva speciellt mycket försäljning, tillägger Alexander.
–Att inte prioritera SEO, säger Daniel. Vill du få rejäla resultat måste du göra ett gediget jobb. Idag är det mördande konkurrens i Googles sökresultat och vill du nå framgång måste SEO prioriteras som område.
Alexander säger att ett vanligt misstag är att man inte lägger tillräckligt med tid på innehållet och att skriva bra produkt och kategori texter.
–Dessa texter är både viktiga för SEO men också för användarvänlighet och konvertering. Men det vanligaste misstaget görs oftast när man bygger en hemsida eller byter plattform. Där finns det mycket man behöver tänka på.
Alexander nämner att många av sökningarna som görs idag är i research-fasen och inte köp-fasen.
–Ett misstag många gör är att de inte drar nytta av hela kundresan. Se till att du syns på alla delar av köpresan med rätt typ av innehåll för att bearbeta potentiella kunder tidigare i köpresan.
–Att göra en sökordsanalys för en e-handel kräver oftast mer tid, säger Alexander. Det är väldigt viktigt att tänka på hur man väljer att placera sina produkter, kategorier, underkategorier och varumärken för att dra nytta av SEO-effekten. Men här måste man göra ett ordentligt arbete för att undvika att behöva ändra i strukturen senare.
Daniel listar fyra punkter som svar på frågan om vad man ska tänka på när man utföra en sökordsanalys specifikt för E-handel:
Här är både Alexander och Daniel rörande överens om att den stora skillnaden är och syns ofta om man jobbar aktivt med SEO eller inte.
–Det mest grundläggande för att nå framgång med sitt SEO-jobb är att det prioriteras och att man jobbar med sin sökmotoroptimering på daglig basis, säger Daniel. Konkurrensen i sökresultaten är stenhård och Google algoritmer förändras kontinuerligt så därför måste SEO ständigt vara ett fokusområde.
Är du nyfiken på hur du skulle kunna öka lönsamheten med hjälp av SEO? Hör gärna av dig till oss på stockholm@synlighet.se så bokar vi in ett möte.
Dynamisk Remarketing innebär att varje besökare får en unik annons efter innehållet den...
Ett återkommande tema som vi ser hos e-handlare som sätter försäljningsrekord är att de...
Att beskriva content clusters är kanske inte helt enkelt. Man kan kort säga att content...