Mitt internship inom digital marknadsföring på Synlighet

Mitt internship som new business specialist hos Synlighet i Malmö börjar tyvärr närma sig sitt slut. Jag har under 8 månader fått vara en del av Synlighets skarpa team som lärt mig enormt mycket om digital marknadsföring, strategier och försäljning. Synlighet välkomnade mig med öppna armar och lät mig fokusera på det som intresserade mig mest samtidigt som de gav mig enorm support under min resa.

Mitt namn är Axel Johansson och studerar vanligtvis Hotel Management vid Les Roches i Schweiz. Under min utbildningstid har vi schemalagt två praktikterminer och jag lyckades kamma hem en plats här på Synlighet i Malmö under min andra och sista termin. Jag vill verkligen passa på att tacka Synlighet för att ni gav mig chansen att jobba tillsammans med er, att ni lät mig ta del av er enorma kompetens och att jag fick vara en del av ert härliga team. 

I början av min praktik var det viktigt att få grundläggande utbildning i både verktyg och metoder säljteamet arbetar med. Detta innebar certifieringar i Hubspot samt Googles annonsverktyg. Med grundläggande kunskap i dessa områden kunde jag lättare komma igång med bidragande arbetsuppgifter. 

Som new business specialist har jag gett support till säljteamet med alla tänkbara uppgifter, allt från prospektering till content och kundkontakt. Synlighet är erfarna handledare som lät mig köra mitt race och fanns där när jag behövde hjälp. Under mitt internship har jag haft ett brett urval av arbetsuppgifter. Jag har bland annat hjälpt till att:

  • prospektera fram relevanta företag som skulle kunna behöva vår hjälp för att utvecklas.
  • bygga upp ett internt intranet via Google Sites för att samla all intern information och göra det lättillgängligt för medarbetare att hitta. 
  • skrivit content i form av case och success stories om våra kunder för att visa på vad vi har gjort och vad vi skulle kunna hjälpa andra företag med. 
  • varit med och tagit fram sälj- och marknadsstrategier för Synlighet. 
  • presenterat och skrivit research-rapporter om nya och viktiga ämnesområden.    
  • tagit fram processer och dokument för Synlighets som ska hjälpa till att effektivisera för framtiden.

Jag är väldigt tacksam över att ha fått möjligheten att arbeta med så många olika typer av uppgifter och att Synlighet lät mig arbeta med det som intresserade mig, det har gett mig bred kompetens inom försäljning och branschen i helhet.  

Är du på jakt efter en givande och lärorik praktikplats? Läs mer om Synlighets internship-program och skicka in en ansökan till daniel.wiklund@synlighet.se.