Floyd by Smith

Synlighet är en certifierad partner som erbjuder konsulttjänster för effektiv digital marknadsföring och försäljning genom hela kundresan.

Fløibanen är en av de största turistattraktionerna i Bergen och i hela västra Norge. Det är ett tåg som går upp för berget i centrala Bergen ända upp till toppen av fjället Fløien, där man som besökare har en fantastisk utsikt över byn.

Så dubblade vi omsättningen för e-handeln - Floyd by Smith

Floyd by Smith är ett norsk familjeföretag med över 30 års erfarenhet från klädbranschen som idag bedriver e-handel genom Floyd.se. 2015 och 2016 blev Floyd nominerade som gasellföretag. 
132%

Ökade intäkter online


Problem och utmaning

Precis som många andra företag inom klädbranschen står Floyd inför utmaningen med att kundernas köpmönster förändras från huvudsakligen fysiska butiker till en omnikanal-strategi, där både fysiska butiker och webb måste jobba tätt samman i en sömlös övergång. Konkurrensen online ökar hela tiden och man måste vara smart för att sticka ut och för att skapa en lönsam tillväxt.

Den ambitiösa målsättningen Floyed by Smith satte var att öka försäljningen med 100% på ett år.

Lösning och resultat

Genom att ändra strategi och se kunden som en helhet i hela kundresan och ändra KPIer kunde man sätta rätt fokus och investeringar i rätt kanaler för ökad lönsam tillväxt. Det sattes upp en tydlig mätstrategi över digitala kanaler och med lönsam tillväxt i fokus där Customer Lifetime Value (CLV) var i fokus. För att kunna växa behövde man spendera mer pengar på marknadsföring, men för att spendera mer pengar så behövde man få ut mer pengar av existerande kunder genom merförsäljning och lojalitet.

Med en fullständig omstrukturering av Google Adwords-kontot, en optimering, omstrukturering av Google Shopping, en långtgående konverteringsoptimering av sidorna, uppstart av innehållsmarknadsföring och analys kunde extremt bra resultat växa fram tillsammans med ett starkt team.

 

Synlighet lyckades tillsammans med Floyd by Smith öka intäkterna online med hela 132%. Långt över den redan ambitiösa målsättningen.  

BILD 2-1

" Vi är väldigt nöjda med samarbetet med Synlighet rörande strategiska vägval och taktiska åtgärder i den digitala satsningen för Floyd.no. Ett extremt kompetent team som dessutom är väldigt treliga att samarbeta med." Guro Forseth, VD Floyd.no.

Fler Nöjda Kunder