LOGS Fitness

När man skapar innehåll måste man ha ett helhetstänk för att lyckas slå igenom. Det gäller att kombinera det kreativa, data-driven insikt och rätt målgruppsinriktning för att få oslagbar genomslagskraft.

LOGS Fitness: När det kreativa möter det data-drivna i digital marknadsföring och brand performane

LOGS Fitness är ett nytt koncept inom träning och hälsa som helt fokuserar på att man som träningsutövare ska vara utomhus under sitt träningspass. LOGS Fitness etablerade under våren 2021 en fullständig träningsanläggning mellan bostadshusen mitt i centrala Malmö, ett stenkast från Lilla Torg. Konceptet bygger på att det är nästan som ett helt vanligt gym, men under bar himmel.

 

Taktisk film som skapades till kampanjen

 

Utmaning

Som de allra flesta nystartade verksamheter behövde LOGS Fitness etablera en medvetenhet för varumärket samtidigt som man önskade vara taktisk och konvertera intresserade målgrupper till betalade kunder. Samtidigt hade LOGS Fitness en begränsad budget och tid och behövde jobba effektivt och smart för att få mest möjligt utifrån den budget man faktiskt hade.

 

Lösning

Synlighet tog ett helhetsansvar för att leverera under det vi kallar för Brand Performance i våra kreativa kampanjer. När vi utformar kreativt material, så som en video, använder vi data om målgrupperna och deras beteende i själva utformandet av videon för att se till att vi “träffar rätt” och får den maximala uppmärksamheten i innehållet. Det gör att vårt kreativa innehåll baserar sig på data och inte personliga åsikter vilket gör att resultatet blir mer anpassat för målgruppen, deras beteende och samtidigt nyttjar möjligheterna i det digitala till 100%.

 

Det kreativa möter det data-drivna

I utvecklingen kombinerar vi kunskapen i video-skapandet med det rationella från det data-drivna och skapar maximal utdelning och ansvarar för en effektiv process för kunden. Utifrån målgrupperna som utformades från målsättningen skapade vi kanalval och formatval som passade både budget och den  tilltänkt målgruppsinriktningen. Kanalvalen som

 

Hör hur Gustav från LOGS Fitness beskriver processen och resultatet i videon nedan

Fler Nöjda Kunder