Inbound marketing

Var relevant och erbjud värde för din målgrupp - Det är vad inbound marketing handlar om. Genom att erbjuda ett ökat värde attraherar du din målgrupp i relevanta kanaler och kan förutse och tillgodose behov över hela kundresan.

Kort om Inbound marketing

 

Inbound Marketing handlar om att attrahera sin målgrupp genom att erbjuda utökat värde till målgruppen i relevanta kanaler där målgruppen sannolikt interagerar. Till skillnad från Outbound Marketing fokuserar inbound marketing på att kunden själv uppsöker och tar kontakt eller lämnar ifrån sig kontaktinformation i utbyte mot någon form av värde för användaren.
 
Synlighet erbjuder helintegrerade lösningar inom Inbound Marketing.
 

Inbound marketing-strategi

 

I en inbound marketing-strategi används flera delar av den digitala marknadsmixen och även system som stöttar upp för uppföljning under hela kundresan. Vanliga och viktiga element i en inbound marketing-strategi är bland annat innehållsmarknadsföring, sökmotoroptimering, Google Ads, Webbanalys, Facebook, konverteringsoptimering m.m. Synlighet erbjuder samtliga tjänster för en lyckad inbound marketing strategi.
 

Verktyg för Inbound Marketing

 

Förutom kanaler för att nå målgruppen med rätt innehåll vid rätt tidpunkt behövs även ett verktyg där du kan följa upp och utvärdera dina marknadsaktiviteter detaljerat ner på personnivå.
 
Synlighet samarbetar med SharpSpring och HubSpot som är ett världsledande verktyg för marknadsautomatisering och inbound marketing med inbyggt CRM, epostutskick, analys, social media management, landningssidor, formulär och mycket mer.
 

Marketing automation

 

Marketing automation är en central del av en inbound marketing-strategi och finns inbyggd i mjukvaran för att stödja marknadsförings- och försäljningsprocessen genom hela kundresan. Med alltifrån regler, filter och automatiska åtgärder som e-postutskick, påminnelser, SMS eller annan kommunikation som automatiseras baserat på kundens handlingar kan du försäkra dig om att du alltid är relevant och jobbar målinriktat och data-drivet mot att skapa affärer med inbound marketing.
 

Få hjälp att komma igång!

 

Synlighet hjälper företag att implementera en inbound marketing-strategi med alltifrån analys, lösningsförslag till upplärning, implementation, optimering och lärande. Vi täcker hela kundresan utifrån verksamhetens specifika behov. Boka ett möte med oss idag så hjälper vi dig att komma igång!