Ny Webbplats

En webbplats ska bidra med att nå organisationens mål, antingen genom försäljning, kontakt- och leadsgenerering eller genom att förmedla information. Synlighet har lång erfarenhet med att optimera och ge råd rundt webbprojekt. Ta kontakt med oss!

En webbplats är effektiv när du når dina definierade mål. För att du ska lyckas måste du ge förutsättningar till de som använder din webbplats att också lyckas, genom att uppfylla deras behov. Användarna måste kunna navigera snabbt och enkelt utan att behöva tänka på vilken typ av enhet som används. Målet för användarens behov måste kunna uppfyllas på ett tillfredsställande sätt på kundens egna premisser.

Har du funderingar på att utveckla en ny webbplats, förbättra den gamla eller undrar du om eran existerande webbplats uppfyller användarnas krav? Vi hjälper dig med att analysera webbplatsen och ger dig kvalificerade råd så att webbplatsen bidrar till att nå verksamhetens målsättningar.

Starta med innehållet

 

För att förbättra resultat på din webbplats bör du starta med att se på innehållet. Du måste veta vad du vill uppnå och vad användarna är ute efter. Ett webbprojekt bör börja med en analys av användarmönster och användarbehov samt upprättandet av en innehållsstrategi.

För att webbplatsen ska vara effektiv måste du prata kundens språk och se till att bli hittad av de som letar efter dig eller de produkter eller tjänster som du erbjuder. Sökmotoroptimering och innehållsmarknadsföring är en viktig del av innehållsstrategin. Vår långa erfarenhet med sök ger oss värdefull insikt för att utveckla effektivt innehåll som skapar förutsättningar för att du ska bli hittad.

Mobil, tablet och desktop

 

Att webbplatsen fungerar bra på mobil bör vara självklart i dessa tider. De flesta gånger rekommenderar vi en responsiv webbdesign där webbplatsen automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar.

Tidigare mobilsidor var ofta uppbyggda som egna separata webbplatser anpassade för mindre enheter. Dessa var också begränsade i förhållande till funktionalitet och användarvänlighet. Det har visat sig att detta inte var tillräckligt bra och att användarna förväntar sig en lika bra eller bättre upplevelse på mobila enheter. Mobiltelefoner används idag ofta som den primära enheten och har vid många tillfällen ersatt desktop. I det fallet är det irriterande att inte få tillgång till den information som man önskar eller att få en generellt sett dålig användarupplevelse.

Ta beslut baserat på fakta och analys

 

Det kostar massor att utveckla en webbplats som inte fungerar optimalt. Var dag mister du potentiella kunder som inte hittar det de letar efter eller ännu värre, lämnar sidan i frustration för att de inte kan lösa den uppgift de kom till webbplatsen för att genomföra.

Med erfarenhet kommer man långt i att utveckla en bra och användarvänlig webbplats. Men för att verkligen veta vad som betyder något för användarna krävs det beslutsunderlag som baserar sig på fakta. Det är här som effektmätning, testning, analys och förbättring kommer in. Utveckling av en bra webbplats är en kontinuerlig process som aldrig tar slut. Analys och användartestning bör alltid stå i centrum före, under och efter att webbplatsen blivit lanserad.

En del av en större digital strategi

 

En webbplats är inte en isolerad enhet. Webbplatsen måste fungera tillsammans med hela din digitala satsning och förmodligen interagera med dina offline-aktiviteter och övriga kanaler. Vi jobbar med alla aspekter av digital marknadsföring och är medvetna om att webbplatsen är en del i ett universum av kanaler och marknadsföringsaktiviteter i till exempel sociala medier, sökmotorer och andra kanaler.

Ny webbplats eller ett webbplatsprojekt?

 

Har du planer om en re-design av din webbplats eller undrar du något om dina existerande användare? Då kan vi bidra med lång erfarenhet från webbprojekt och skapa förutsättningar till rätt beslutsunderlag genom till exempel analys eller sökmotoroptimering av existerande webbplatser.

Behöver du hjälp med ditt webbprojekt? Vill du utveckla en ny webbplats från grunden eller testa och optimera det du redan har?

Kontakta oss så hjälper vi dig!