Innehållsmarknadsföring

Behöver du få fler kunder måste du vara tillgänglig där målgruppen är med goda råd, nyttiga tips och inspirerande innehåll. Få hjälp med innehållsmarknadsföring och synlighet på nätet.

Innehållsmarknadsföring, eller content marketing, handlar om att bli en auktoritet innanför ert eget område och bransch genom att lära ut, underhålla och inspirera besökare på sociala medier, blogg och er egen webbplats.

Kort om innehållsmarknadsföring

 

Innehållsmarknadsföring handlar bland annat om att visa att du är experten inom ert område. För att bli en auktoritet på nätet och skapa förutsättningar för att kunden väljer dig framför dina konkurrenter måste du dela kunskap utöver den standardiserade produktinformationen.

För ett hotell i Stockholm är det alltså inte tillräckligt att bara dela information om hotellrummet och priser. Visa att du bryr dig om gästerna och resan till Stockholm. Ge dem information de behöver för att få den bästa möjliga totalupplevelsen av vistelsen.

Läs och lär dig mer om innehållsmarknadsföring i vår blogg.

Bygg nätverk med sociala medier och blogg

 

Genom sociala medier, nyhetsbrev och blogg kan du enkelt sprida och få engagemang på innehållet som produceras. De som följer dig kan vara potentiella kunder, men lika viktigt är det att de kan dela ditt innehåll och prata varmt om dig till sitt eget nätverk.

Facebook är den absolut mest dominerande plattformen inom social media idag. För dig som står inför etableringen av en kanal innanför sociala medier så är det oftast Facebook som är det självklara förstahandsvalet. Men det finns också undantag utifrån företagets behov och strategi som kan göra att andra plattformar lämpar sig bättre. Den bakomliggande marknad- och mediestrategin lägger grunden för prioritering av plattformar. Andra plattformar som kan vara relevanta är Twitter, Instagram, LinkedIn och YouTube beroende på målsättning och relevans i förhållande till din målgrupp.

Förutom detta bör du ha en blogg eller kunskapscentrum där du kan erbjuda nyttiga tips, råd och information som potentiella och existerande kunder kan ha nytta av.

Få hjälp med innehållsmarknadsföring

 

Innehållsmarknadsföring är viktigt för att bli en auktoritet i Google. Länkar är fortfarande det kanske mest effektiva inom sökmotoroptimering och innehållsmarknadsföring kan vara ett väldigt bra sätt att få länkar och relevant trafik till din webbplats.

Synlighet kan hjälpa dig med att bli en auktoritet, hjälpa dig att förmedla, bygga nätverk, skapa en innehållsstrategi samt producera värdefullt innehåll i olika kanaler.

Vill du veta mer om innehållsmarknadsföring? Ta kontakt med oss idag!